Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στη Β’ φάση επέκτασης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που αφορούσε στην κατασκευή 140.000 τ.μ. νέων χώρων

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στη Β’ φάση επέκτασης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που αφορούσε στην κατασκευή 140.000 τ.μ. νέων χώρων

Πληροφορίες Έργου

Η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στη Β’ φάση επέκτασης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που αφορούσε στην κατασκευή 140.000 τ.μ. νέων χώρων, υπόγειων στο σύνολό τους και τη διαμόρφωση κήπου έκτασης 20.000 τ.μ. πάνω από το κτήριο.

Το εμβληματικό κτήριο στη Βασιλίσσης Σοφίας, κατασκευής 1992, επεκτάθηκε με την προσθήκη υπερσύγχρονης αίθουσας όπερας, 1.400 θέσεων και αίθουσας θεάτρου, 400 θέσεων, διαθέτοντας και οι δύο την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε ηλεκτρομηχανολογική υποδομή, σκηνικό εξοπλισμό και θεατρικό φωτισμό. (Opera και Concert Hall)

Συγκεκριμένα, η Σκηνή της Όπερας συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, διαθέτει 4 συγχρονισμένες πλατφόρμες δυναμικής 30 τόνων και διαδρομής 20 μ., 8 μικρότερες πλατφόρμες και 9 βαγονέτα σκηνικών, πλέον των ποικίλων άλλων ειδικών θεατρικών ανυψωτικών μηχανισμών.

Οι δύο αίθουσες πλαισιώνονται από ένα συνεδριακό κέντρο κορυφαίων προδιαγραφών, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 1.000 θέσεων, το ατμοσφαιρικό φουαγιέ, λειτουργικούς χώρους εκθέσεων, την ιδιαίτερη μουσική βιβλιοθήκη, ένα μαρμάρινο αίθριο, εστιατόριο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Επιπλέον, η επέκταση προέβλεψε χώρο στάθμευσης 700 θέσεων με απευθείας πρόσβαση στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Παράλληλα, διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος των 20.000 τ.μ. σε χώρο πρασίνου υψηλών προδιαγραφών με ιδιαίτερες απαιτήσεις από κατασκευαστική άποψη. Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν δένδρα μεγάλου μεγέθους και ηλικίας για να επιτρέψουν την άμεση χρήση του χώρου από το κοινό, ενώ οι μεγάλης έκτασης χλοοτάπητες και οι θαμνοφυτεύσεις συμπλήρωσαν το αισθητικό αποτέλεσμα του χώρου.

Σκηνή όπερας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με 4 συγχρονισμένες πλατφόρμες δυνατότητας 30 τόνων και διαδρομής 20 m, 8 μικρότερες πλατφόρμες, 9 βαγονέτα σκηνικών και περί τους εκατό άλλους θεατρικούς ανυψωτικούς μηχανισμούς. Σύμβαση E.P.C.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών