Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC)

Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC)

Πληροφορίες Έργου

Μελέτη και κατασκευή του κτιρίου που στέγασε 100 περίπου ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς όπου εργάσθηκαν 10.000 δημοσιογράφοι οι οποίοι μετέδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το κτήριο βρίσκεται ανατολικά του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), προς τη Λεωφόρο Κηφισίας. Περιλαμβάνει υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων, εγκαταστάσεις studios, εστιατόριο και συγκρότημα γραφείων.

Ο φέρων υπόγειος οργανισμός του υπογείου κατασκευάστηκε από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ η ανωδομή είναι μεταλλική κατασκευή.

Για την ικανοποίηση των προσωρινών ειδικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτελέσθηκαν εργασίες των Ολυμπιακών Προσαρμογών – Overlays (εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ενίσχυση ψυκτικού και ηλεκτρικού φορτίου κλπ), καθώς και εργασίες για τη λειτουργία και τη συντήρηση του συνόλου των εγκαταστάσεων κατά την Ολυμπιακή περίοδο.

Το κτήριο καλύπτει συνολική επιφάνεια 132.000 m2. Χρειάστηκαν 110.000 m3 σκυρόδεμα ενώ 10.300 τόνοι είναι το συνολικό βάρος του μεταλλικού φέροντος οργανισμού.

Το κτήριο διαθέτει 1.600 στεγασμένες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ εγκαταστάθηκαν 7.200 ψυκτικοί τόνοι κλιματισμού, 36.000 KVA ηλεκτρική ισχύς και 25.000 KVA εφεδρική ηλεκτρική ισχύς από ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη για τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC)