Λειτουργία και Συντήρηση Οδικών Σηράγγων στη Ντόχα του Κατάρ

Η ΑΚΤΩΡ FM είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και συντήρηση 12 υπερσύγχρονων σηράγγων και 3 υπόγειων διαβάσεων, συνολικού μήκους 5.305 χλμ.,

Λειτουργία και Συντήρηση Οδικών Σηράγγων στη Ντόχα του Κατάρ

Η ΑΚΤΩΡ FM είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και συντήρηση 12 υπερσύγχρονων σηράγγων και 3 υπόγειων διαβάσεων, συνολικού μήκους 5.305 χλμ.,

Πληροφορίες Έργου

Επιβεβαιώνοντας τη σημαντική τεχνογνωσία της στον τομέα, η ΑΚΤΩΡ FM είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και συντήρηση 12 υπερσύγχρονων σηράγγων και 3 υπόγειων διαβάσεων, συνολικού μήκους 5.305 χλμ. στη Ντόχα του Κατάρ.

Όλες οι σήραγγες είναι εξοπλισμένες με Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS) και προηγμένα Ηλεκτρομηχανολογικά Συστήματα (Η/Μ), ενσωματώνοντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε ό,τι αφορά στην Παρακολούθηση των σηράγγων και της κυκλοφορίας, στη Σήμανση Ελέγχου Λωρίδων, στην Αναγνώριση Πινακίδων, στην Ασφάλεια, στον Εξαερισμό και στον Φωτισμό, σε συνδυασμό με σύγχρονα Συστήματα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης, Αποστράγγισης και Επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο του έργου, η ΑΚΤΩΡ FM είναι υπεύθυνη για τακτικές, προγραμματισμένες εργασίες προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης, προγραμματισμένης αναθεώρησης, βλαβών, λειτουργίας και χρήσης του συνόλου των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων ελέγχου και παρακολούθησης της σήραγγας, καθώς και για τη διαχείριση κυκλοφορίας και οποιωνδήποτε εκτάκτων περιστατικών.

 

Σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις, η ΑΚΤΩΡ FM είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση των ακόλουθων 12 σηράγγων και 3 υπόγειων διαβάσεων:

• 1 Σήραγγα αποτελούμενη από 3 τμήματα συνολικού μήκους 1.194 μ., τα οποία συνδέουν το Εμπορικό Κέντρο Mall of Qatar στη βορειοδυτική πλευρά και το στάδιο Al Rayyan στη δυτική πλευρά αμέσως μετά το Εμπορικό Κέντρο, με το οδικό δίκτυο της πόλης που περνά κάτω από τον οδικό άξονα Dukhan και συνεχίζει με κατεύθυνση νοτιοανατολικά.

• 1 Σήραγγα μήκους 347 μέτρων που συνδέει τη λεωφόρο Al Corniche με την οδό Ras Abu Abboud στο ύψος του κόμβου Al Sharq.

• 6 Σήραγγες και 1 υπόγεια διάβαση συνολικού μήκους 2.416μ. στον αυτοκινητόδρομο Lusail Expressway, έναν οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας με μήκος 5,5 χιλιομέτρων που βρίσκεται μεταξύ του West Bay, της Ντόχα, και του Lusail, με τρεις κόμβους που περιλαμβάνουν γέφυρες, σήραγγες, υπόγειες διαβάσεις και γέφυρες ανισόπεδων διαβάσεων. Οι συγκεκριμένες σήραγγες ταχείας κυκλοφορίας συνδέουν πολλούς δημόσιους προορισμούς, όπως το Pearl, το Katara και τη Διπλωματική Περιοχή, καθώς και κατοικημένες περιοχές, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις.

• 1 Σήραγγα με 2 τμήματα συνολικού μήκους 630μ. στην παράκαμψη Al Wakrah, η οποία αποτελεί το νότιο τμήμα του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου υψηλής ταχύτητας Βορρά-Νότου που συνδέεται με τον οδικό άξονα Al Shamal στο Βορρά και τον οδικό άξονα Al Wakrah-Mesaieed στο Νότο, όπου αποκλίνει προς το μελλοντικό λιμάνι της Ντόχα και τη βιομηχανική περιοχή Mesaieed.

• 3 Σήραγγες και 2 υπόγειες διαβάσεις συνολικού μήκους 718μ. στην οδό Al Muntazah, η οποία έχει σχεδιαστεί για την αναβάθμιση του υπάρχοντος δρόμου προς τη βιομηχανική περιοχή.

Λειτουργία και Συντήρηση Οδικών Σηράγγων στη Ντόχα του Κατάρ