Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha CP11 – Υπηρεσίες Qatar Aviation Μονάδα Cargo

Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha CP11 – Υπηρεσίες Qatar Aviation Μονάδα Cargo

Πληροφορίες Έργου

Η μονάδα Cargo των υπηρεσιών της Qatar Aviation περιλαμβάνει τερματικό σταθμό επιφάνειας 100.000 m2 και πολλαπλές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις.

Ο τερματικός σταθμός φορτοεκφόρτωσης περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης, μεσοπάτωμα, χώρους γραφείων και συνεργείων.

Η ικανότητα επεξεργασίας της μονάδας Cargo είναι 1.3 εκατομμύρια τόνοι ετησίως, ενώ το “apron” παρέχει 13 θέσεις για αεροσκάφη τύπου Boeing 747-8s.

Επίσης στον τερματικό σταθμό φορτοεκφόρτωσης περιλαμβάνεται ευρεία είσοδος εργαζομένων και χώρος υποδοχής, γραφεία της “QatarAirways”, τελωνείο, γραφεία άλλων αεροπορικών εταιρειών και χώροι αποδυτηρίων προσωπικού.

Η είσοδος των εργαζομένων αποτελείται από υαλοπέτασμα ύψους 15μ. με σύστημα αναγνώρισης ακολουθίας εισόδου.

Η μονάδα επίσης περιλαμβάνει υποστηρικτικά κτήρια της λειτουργίας του Cargo.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Κεντρικό Ψυχροστάσιο, το οποίο παρέχει νερό ψύξης
  • Περιοχές συντήρησης για το Cargo
  • Κτήριο για CargoAgents που παρέχει χώρο για ιδιωτικούς φορείς cargo
  • Κέντρο Ζώων, που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης, κτηνιατρικές υπηρεσίες καθώς και χώρους αναμονής για ζώα που αποστέλλονται μέσω αεροσκαφών.

Η μονάδα επίσης περιλαμβάνει: σταθμούς ελέγχου εισόδου και εξόδου, με περιοχή ελέγχου και επεξεργασίας των δικαιολογητικών των οδηγών πριν την έξοδο, ένα πλήρως ελεγχόμενο κτήριο εισόδου πεζών και δύο κτήρια, που προσφέρουν χώρους μονάδων φόρτωσης για εμπορεύματα που δεν απαιτούν επεξεργασία στο Cargo.

Οι γειτονιάζουσες στα κτήρια περιοχές του περιβάλλοντος χώρου, πλακοστρώνονται ή ασφαλτοστρώνονται σε μία περιοχή που συνολικά ξεπερνάει τα 65.000 m2.

Η ΑΚΤΩΡ ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Έργου.

Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha CP11 – Υπηρεσίες Qatar Aviation Μονάδα Cargo